Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η Εορτή της Γέννησης του Χριστού στον Αγιο Ιωακείμ Εξω Αγυιάς Πατρων


Με κάθε ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά Σάρκας Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης η πανηγυρική θεία λειτουργία των Χριστουγέννων απο τον π.Ιωάννη μεσα σε ενα ασφυκτικά καταμεστο Ιερό Ναό με την παρουσία κυρίως νεων ανθρώπων και πολλών παιδιών. Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Εφημέριος του Ναού μας π.Ιωάννης ανέγνωσε την Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Χρυσοστόμου επί τη δεσποτική εορτή της Θείας Ενανθρωπήσεως.




Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π.Ιωάννης αφου ευχαρίστησε ολους τους ενορίτες για την παρουσία τους και την μεγάλη συμβολή τους στις προσπάθειες ιδρυσης, ανάπτυξης και οργάνωσης της Νέας Εκκλησιαστικής μας Κοινότητος, ευχήθηκε σε ολους ετη πολλά και ευλογημένα.
Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στο Αρχονταρίκι μας οπου προσεφερθησαν καφές και πολλά γλυκίσματα προσφορα των εκλεκτών κυριών της Ενορίας μας. Ανταλλάξαμε ευχές και ψάλλαμε μεσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα το «χιονια στο καμπαναριο», «Αγια Νύχτα», «Παει ο παλιός ο χρόνος»…..τα κάλαντα και εκλησιαστικούς υμνους των Χριστουγέννων.






Δεν υπάρχουν σχόλια: