Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Επίσκεψη του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας του Αγίου Ορους στο Κόσσοβο

Κατά την διάρκεια προσκυνηματικής εκδρομής στα Μοναστήρια της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας του Αγίου Ορους με πέντε μοναχούς επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Ρασκοπριζρένης Κοσσόβου και Μετοχίων από 26 εως 28 Μαίου.
Μετα την επίσκεψη στο Μοναστήρι Γκρατσάνιτσα, οπου τον υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ.Αμφιλόχιος, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρασκοπριζρένης Κοσσόβου και Μετοχίων, και ο Βοηθός Επίσκοπος Λιπλιάνης Θεοδόσιος με τις Μοναχές της Μονής Γκρατσάνιτσα και Κόντσουλα, ο Αρχιμανδρίτης Ελισσαίος μετα των Επισκόπων επισκέφθηκαν την ελληνική στρατιωτική βάση στο Ουρόσεβατς οπου και τους εδέχθη ο τοπικός διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης με τον ελληνα στρατιωτικό Ιερέα. Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν το εκκλησάκι της ελληνικής μονάδος και αργότερα παρακάθησαν σε γεύμα στην Λέσχη των Αξιωματικών.

Κατόπιν οι Επισκοποι Αμφιλόχιος, Θεοδόσιος, ο πατήρ Ελισσαίος με την αδελφότητα και τους υπολοίπους φιλοξενουμένους συνέχισαν το ταξίδι με κατεύθυνση την Πρίζρεν προκειμένου να επισκεφθούν την Ιερα Μονή των Αγίων Αρχαγγέλων, οπου τους περίμενε ο Ιερομόναχος Βενέδικτος με την αδελφότητα. Οι εξ ελλάδος φιλοξενούμενοι εν συνεχεία επισκέφθηκαν τον νεοανακαινισθέντα Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου καθώς και το Επισκοπείο. Τις απογευματινές ωρες εφθασαν στο Μοναστήρι Visoki Decani, οπου τους εγινε επισημη υποδοχή.




Ο Αρχιμανδρίτης Ελισσαίος μετέφερε τις ευλογίες και τους χαιρετισμούς της αδελφότητος της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας και της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής της Ορμυλίας,που αποτελεί μετόχι της ως ανω φημισμένης αγειορίτικης Ιεράς Μονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: