Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η Εκκλησία τιμά τον Χρόνη Αηδονίδη

Τον Θρακιώτη Χρόνη Αηδονίδη τίμησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, στην γενέτειρά του Καρωτή Διδυμοτείχου. Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τον καλλιτέχνη, είπε: Ο Χρόνης Αηδονίδης, γεννημένος από πατέρα Ιερέα, ο οποίος του έδωσε τα πρώτα μαθήματα ψαλτικής, πήρε και από την καλλίφωνη μητέρα του Χρυσάνθη την αγάπη για την παραδοσιακή μουσική. Τέλος, σημείωσε τη συμβολή του στη διατήρηση της παραδοσιακής θρακικής μουσικής που έχει τις ρίζες της στον Ορφέα και του απένειμε τιμητική διάκριση.
Για το μουσικό του δάσκαλο μίλησε επίκαιρα ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Διδυμοτείχου και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Χρήστος Κισσούδης. Με σεμνότητα αντιφώνησε ο τιμώμενος, ο οποίος με καταφανή συγκίνηση ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την τιμητική αυτή εκδήλωση και σημείωσε ότι ενώ έχει πολλές διακρίσεις, αυτή είναι η πρώτη που δέχεται από την Εκκλησία και μάλιστα στον τόπο που γεννήθηκε, εκεί που ανετράφη από τον ιερέα πατέρα του και είχε τα πρώτα μουσικά ακούσματα στο αναλόγιο αυτού του ίδιου Ναού.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χρ. Τοκαμάνης, ο Πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Καρωτής και ο Διοικητής της Στρατιωτικής Μονάδος που εδρεύει στην Καρωτή, ενώ ακολούθησε στο προαύλιο του Ναού μουσικοχορευτική εκδήλωση και δεξίωση.

3 σχόλια:

Anastasios είπε...

Καλημέρα! Καλή Κυριακή!

Ανώνυμος είπε...

π.Ἰωάννη, τήν εὐχή σας,
Ἄν μοῦ ἐπιτρέπετε, ἀπό ἐχθές κυκλοφορεῖται ἕνα κείμενο τοῦ π.Συμεών Βιλόφσκι, ἀπάντηση στή συνέντευξη τοῦ Ἐπισκόπου πρ. Ἐρζεγοβίνης καί Ζαχουμίου Ἀθανασίου (Γιέφτιτς). Θαρρῶ πώς, γιά χάρη τῆς ἀντικειμενικῆς παρουσίασης τῶν γεγονότων καί τῆς καλῶς ἐννουμένης πολυφωνίας καί δημοκρατικῆς παρουσιάσεως τῶν ἀπόψεων ὅλων τῶν πλευρῶν –γιά τήν ὁποία καί διακρίνεσθε–, καλό θά ἦταν νά τό ἀναρτήσετε καί ἐσεῖς.
Διαφορετικά θά φαίνεται ὅτι ἠθελημένα ἀγνοοῦμε μιά ἰδιαιτέρως σημαντική ἐξέλιξη τῆς ἐπικαιρότητας.
Σᾶς εὐχαριστῶ,
Μέ σεβασμό, ἕνας καλόπιστος ἀναγνώστης

Ιωάννης Νικόπουλος είπε...

Αγαπητε μου φίλε,αφησε την ανωνυμία σου και δημοσίευσε εσυ επώνυμα απόψεις και θέσεις που σε εκφράζουν, οπως κάνω και εγω δηλαδή...
Το πρόβλημα της πολυφωνίας εχει λυθεί στο διαδικτυο ,αλλωστε δεν διεκδικώ τον τίτλο του αποκλειστικού ανταποκριτή της Σερβικής Εκκλησίας...