Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Η ανέγερση του Νέου Ενοριακού Ιερού Ναού του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών στην Εξω Αγυιά

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η ανέγερση του Νέου Ενοριακού Ιερού Ναού του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών στην Εξω Αγυιά. Πρόκειται για ενα απο τα πλεόν σημαντικώτερα εκκλησιαστικά εργα που ευρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. Ολοκληρώνεται εντός του μηνός ο φέρων οργανισμός(σκελετός) της οικοδομής 640 τ.μ. αφού τις επόμενες ημέρες θα κατασκευαστούν οι καμάρες και οι στέγες αυτής.
Στην μεγάλη προσπάθεια την οποία καταβάλλει η Ερανική Επιτροπή Ανεγέρσεως για την εξεύρεση των απαραίτητων οικονομικών πόρων, μεγάλη ειναι η συμβολή του πιστού και ευσεβούς λαού ολων των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
Το εργο παρακολουθεί απο κοντά με ενδιαφέρον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης μας κ.κ.Χρυσόστομος, ο οποίος και στηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες των Μελών της Ερανικής Επιτροπής.

2 σχόλια:

Anastasios είπε...

Με το καλό να αξιωθείτε γρήγορα να τον λειτουργήσετε το νέο Ναό σας. Όπως γνωρίζετε κτίζουμε κι εμείς στο Λονδίνο. Οι διαστάσεις του δικού μας Ναού είναι 34m (μήκος) x 16m (πλάτος).

Σε παρακαλώ μπορείς να μου πεις τις διαστάσεις του Ιερού Βήματος στο δικό σας Ναό;

Ιωάννης Νικόπουλος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου πάτερ μου...ναστε καλά!
Εμείς κτίζουμε τον πρωτο μικρότερο Ναό μετα πνευματικού κέντρου,απλο κτίσμα με καμάρες και στεγες τετραρικτες...Το Ιερό εχει πλατος 10 μετρα, ενω η θέση του Τεμπλου θα καθορισθεί στο μέλλον...Ολο το κτίσμα εχει μηκος 28 μετρα.Ο δικος σας δηλαδή ειναι μεγαλύτερος...πολύ μεγάλος!
Καλή επιτυχία και σε σας!!!
Ευχεσθε...