Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

«Δικαιοσύνη και ειρήνη κατεφίλησαν»(Ψαλ.84,11).


Από 18 εως 21 Οκτωβρίου τρέχοντος ετους διεξήχθη η εννατη διεκκλησιαστική συνδιάσκεψη «Σερβικές συναντήσεις», αφιερωμένη στις σχέσεις Εκκλησίας, κράτους και κοινωνίας στην Σερβία, Γερμανία και Ευρωπαική Ενωση.
Οργανωτές αυτής της τριημέρης συγκέντρωσης στην Φρουσκα Γκόρα στο ξενοδοχείο Nόρτσεβ ησαν η Ορθόδοξη Επισκοπή Κεντρικής Ευρώπης, η Deutsche Bischofskonferenz, DBK, και η Ευαγγελική Εκκλησία της Γερμανίας (Evangelische Kirche in Deutschland, EKD), σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Επισκοπή Μπάτσκας, την Αρχιεπισκοπή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του Βελιγραδίου και το ιδρυμα Konrad-Adenauer-Stiftung, KAS.
Με την προσευχή «Βασιλευ Ουράνιε» και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Μπάτσκας κ.κ.Ειρηναίου Μπούλοβιτς ξεκίνησαν οι εργασίες της φετεινής συνδιάσκεψης, της οποίας τον πυρήνα του περιεχομένου και του σκοπού εκφράζει το σύνθημα «Δικαιοσύνη και ειρήνη κατεφίλησαν»(Ψαλ.84,11).
Στα πλαίσια των φετεινών «Συναντήσεων» εγινε μια σειρα διαλέξεων, η σπουδαιότητα δε των θεμάτων εργασίας προκάλεσε ένα ζωντανό διάλογο μεταξύ ολων των συμμετεχόντων της συνδιάσκεψης.
Μετά το τέλος αυτής της συνάντησης πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή στις Επισκοπές Σρεμ και Μπάτσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: