Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Νεκρός απο πείνα...

Πολύ ανησυχητική ειναι η είδηση που μας ερχεται απο την οικονομικά ισχυρή Ιαπωνία. Φαντασθείτε τι θα επακολουθήσει στις μη ισχυρές οικονομίες! Μηπως ηρθε η ωρα για την πολυπόθητη εσωτερική αλλαγή και μεταστροφή στη ζωή μας;

"Άνεργος Ιάπωνας βρέθηκε νεκρός από την πείνα στο σπίτι του στην Οζάκα, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό κανάλι TBS. Ο 49χρονος άντρας ήταν άνεργος εδώ και ένα χρόνο, οπότε είχε λήξει η σύμβαση ορισμένου χρόνου με την τράπεζα στην οποία εργαζόταν.

«Δεν υπήρχε τίποτα στο ψυγείο του, απολύτως τίποτα», δήλωσε στην τηλεόραση ο υπεύθυνος του κτιρίου στο οποίο κατοικούσε το θύμα, προσθέτοντας ότι δεν είχε πληρώσει το ενοίκιο επί αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα με το ΤBS, η νεκροψία έδειξε πως ο άτυχος άνδρας είχε αποβιώσει πριν από ένα μήνα και ότι, κατά τη στιγμή του θανάτου του, το στομάχι του ήταν εντελώς άδειο. Η αστυνομία της Οζάκα δεν διέψευσε ότι ο θάνατος του θύματος οφείλεται στην πείνα, δεν ανακοίνωσε ωστόσο καμία λεπτομέρεια.

Από τα τέλη του 2008, η Ιαπωνία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, βιώνει έντονα τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, με τους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και των ηλεκτρονικών να πλήττονται ιδιαίτερα. Η ιαπωνική κυβέρνηση εκτιμά ότι, μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, τουλάχιστον 85.000 εποχικοί εργαζόμενοι έχασαν ή πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους, σημαντικό ποσοστό των οποίων θα καταλήξουν άστεγοι, καθώς ο εργοδότης ήταν εκείνος που τους παρείχε και κατάλυμα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι θάνατοι από πείνα δεν είναι ασυνήθιστοι στην Ιαπωνία, καθώς πολλοί από αυτούς που εξαθλιώνονται μέχρι τέτοιου σημείου, ντρέπονται να καταφύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες για να ζητήσουν τροφή"(Kathimerini.gr 15-1-2009).

Δεν υπάρχουν σχόλια: