Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Αγυιά

Με εξαιρετική λαμπρότητα εόρτασε η εκκλησιαστική κοινοτητα του Αγ.Κωνσταντίνου και Ελένης της Αγυιάς τα Αγια Θεοφάνεια. Μετα το πέρας της Θ.Λειτουργίας ακολούθησε η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή κλήρος και λαός μετέβησαν στην περιοχή της Ρομάντζας για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριε,
η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις
του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι,
αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα
και το πνεύμα εν ειδει περιστεράς
εβεβαίου του λόγου το ασφαλές.
Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός,
και τον κόσμον φωτίσας,
δόξα σοι


Καθ' οδόν προς την Ρομάντζα

Εν τοις ρείθροις σήμερον του Ιορδάνου γεγονώς ο Κύριος, τω Ιωάννης εκβοά- μη δειλιάσης βαπτίσαι με- σώσαι γαρ ηκω Αδάμ τον πρωτόπλαστον

Με τη βάπτιση του ο θεός μας επιστρέφει τον κόσμο λαμπερό και ομορφο, καθαρό και αναγεννημένο. Για αλλη μια φορά ο κόσμος, η υλη, γίνεται δρόμος για το θεό, κοινωνία μαζί Του.

Πάνω απο δέκα τολμηροί νέοι επεσαν στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό. Σύμφωνα με πολύ παλαιό εθιμο της Αγυιάς, εκείνος που θα βρεί και θα πιάσει τον Σταυρό θεωρείται ιδιαίτερα τυχερός, ενω για το καλό του χρόνου και ιδιαίτερη ευλογία θα τον περιφέρει για τρεις ημέρες στα σπίτια των ενοριτών.

4 σχόλια:

Anastasios είπε...

Όμορφη τελετή!

Και του χρόνου να είμαστε καλά να εορτάσουμε και πάλι και να υποδεχθούμε τα Φώτα.

Ας είναι πάντα η ζωή μας γεμάτη φωτισμούς...

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά κι ευλογημένη πατέρα Ιωάννη!
Υγεία και κάθε καλό σας εύχομαι.
Και για την σημερινή ονομαστική σας εορτή,πολλά τα έτη της ιεροσύνης σας!

Μαρίνα

Ονομα: Ιωαννης Νικοπουλος Τοποθεσια: Πατρα, Greece είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας και την αγάπη σας και αντεύχομαι η νέα χρονιά να ειναι ειρηνική,δημιουργική και προ πάντων φωτισμένη!

disa είπε...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,抓 姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信,徵信社,外遇,抓姦,尋人,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,尋人,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,情趣用品,情趣,抓姦