Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Νέο σχόλιο του Αθανασίου Γιέβτιτς αλλάζει τα δεδομένα!Πολύ βαρειές οι καταγγελίες πολύ σοβαρή η κρίση στους κόλπους της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

«Το αλάθητο» και «το αναμάρτητο» του Ντέγιαν Βιλόβσκι

Από τα πολλά ψεύδη του στην δεύτερη «απολογία»(στην ιστοσελίδα «Ρομφαία»,οπου του δόθηκε μεγάλος χώρος), θα αναφέρω μόνο δυο:
Λέει ότι, προτού ερθει από την Θεσσαλονίκη στο Κόσσοβο, ο Δεσπότης Αρτέμιος απομάκρυνε τον π.Ζόραν Γκρούιτς Γραμματέα της Μητρόπολης, τον δίκασε και τον εστειλε στη φυλακή. Η αλήθεια είναι: Ότι μόλις ο Συμεών επέστρεψε         από την Θεσσαλονίκη από τις σπουδές του, εζήτησε από τον Γραμματέα π.Ζόραν, να του αγοράσει ως οδηγό του Δεσπότη, καινούργιο αμάξι AUDI( ποιο κατά σειράν;).Και όταν αυτός δεν το εκανε , γιατί δεν υπήρχαν χρήματα, τότε ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης και δίωξης του π.Ζόραν, ο οποίος κατέληξε στη φυλακή και στην καθαίρεση(Δεν μας είναι αγνωστες οι σχέσεις του Σ.Βιλόβσκι με την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες).
Τότε ως αναπληρωτής του Επισκόπου Ζίτσης, βοήθησα χρηματικώς να ελευθερωθεί ο π. Ζόραν, ο οποίος επέστρεψε τα δανεικά χρήματα, ετσι ώστε ουτε η Μητρόπολη Ζίτσης ουτε εγώ είχαμε ζημιά απ’ αυτόν τον δανεισμό.Τότε και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Παύλος διαμαρτυρήθηκε που τον εστειλαν στη φυλακή, και το εκκλησιαστικό δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση Αρτεμίου-Συμεών για την καθαίρεση του π.Ζόραν.(Τι θα γίνει τώρα εάν ο Βιλόβσκι και Σουμποτίτσκι αίροντας από πάνω τους την κατηγορία οδηγήσουν το δικαστήριο στον εντολέα;)
Εν συνεχεία, όταν διορίστηκε νέος Γραμματεύς της Ιεράς Μητρόπολεως Ρασκας Πριζρένης και Κοσσόβου και Μετοχίων ο π.Σρτζαν Στάνκοβιτς και ανέλαβε υπηρεσία, αυτός σε διαστημα 3 ετών εβεβαίωσε ότι ο Συμεών Βιλόβσκι προβαίνει σε οικονομικές ατασθαλίες και λεηλασίες σε βάρος της Μητροπόλεως, και αρχισε να μιλάει στον Επίσκοπο Αρτέμιο γι’ αυτό, ενώ αυτός τον καθησύχαζε: «Θα περάσει, θα διορθωθεί!», η : «Καλά υποθέτω τώρα ότι δεν θα τον διώξουμε;» Και τα παρόμοια.
Όταν ο π.Σρτζαν επέμενε και ειπε στον Δεσπότη Αρτέμιο: «Εσυ με εδίδαξες: Την αλήθεια και μόνο την αλήθεια», αμέσως τον απείλησαν και του Αγίου Γεωργίου του 2006, το βράδυ, ανθρωποι του Συμεών πυροβόλησαν με πιστόλι τον π.Σρτζαν, δηλαδή η απειλή μετετράπη σε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του και της οικογένειας του(στο αυτοκίνητο κοιμούνταν οι δυο κόρες του π.Σρτζαν, πάνω στις οποίες ξάπλωσε η παπαδιά για να τις προστατέψει).
Παρά την προσπάθεια η υπόθεση να αποσιωποιηθεί, σύντομα ανακάλυψαν δυο σφαίρες στις αποσκευές του αυτοκινήτου, ενώ ο Σέρβος που επυροβόλησε συνελήφθη και εδικάσθη με δυο χρόνια φυλακή, αλλά διέφυγε!Η οικογένεια του π.Σρτζαν λογω φόβου για ένα μήνα εζησε στο Μοναστήρι Decani.(Εδώ δεν είναι αραγε η αρχή του μίσους που τρέφει ο Συμεών προς τη Μονή Decani;).
Ο π.Σρτζαν ηταν αναγκασμένος αμέσως να εγκαταλείψει το Κόσσοβο με γραπτή εντολή του Δεσπότη Αρτεμίου(ο οποίος το ιδιο βράδυ, του Αγίου Γεωργίου, εσπευσε να δηλώσει: «Ένα είναι σίγουρο, ότι πυροβόλησαν οι Σύπταροι!(Αλβανοί)».Ο π.Σρτζαν από τότε αρχισε να μιλάει για τα αδικήματα του Συμεών Βιλόβσκι(για τα οποία μίλησαν τότε ο Ηγούμενοι Νικόλαος και Βενέδικτος, αλλά μετα σιώπησαν).
Τότε η Ιερά Σύνοδος απέστειλε την πρώτη Επιτροπή στην Gracanica, τον Μάιο του 2006, αλλά ποια κατάσταση ευρήκε η Επιτροπή στην Μητρόπολη Ρασκοπριζρένης φαίνεται από τις αποφάσεις της Αγίας Αρχιερατική Συνόδου(Μαιος 2006), στις οποίες εντέλλεται ο Δεσπότης Αρτέμιος αμέσως να διαλύσει την εταιρεία των κουμπάρων “Rade Neimar” και τον Συμεών Βιλόβσκι να τον αντικαταστήσει σε ολα τα  εκκλησιαστικά του καθήκοντα και να τον οδηγήσει στο εκκλησιαστικό δικαστήριο.
Και οι δυο, ο Αρτέμιος και ο Συμεών,ενέπαιξαν αυτές τις συνοδικές αποφάσεις, όπως και τώρα  προσπαθούν να εμπαίζουν και τις νεώτερες αποφάσεις της Ιεραρχίας, λέγοντας, ο Αρτέμιος: «ότι είναι στημένες από κάποιους», ο δε Συμεών: γράφει επι λέξει στη «Ρομφαία»:  «Ο Αρτέμιος δεν έπαψε να είναι ο κανονικός Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης και – ο μοναδικός-  φυσικός δικαστής μου!»Αυτή είναι η παράλογη «λογική» της ανομίας, του «αλαθήτου».
Αυτό είναι το παπικό «αλάθητο» του κ.Βιλόβσκι Ντέγιανα-Συμεών, το οποίο όπως φαίνεται γίνεται – αλάθητο!(Από μια τέτοια κατάσταση πνεύματος και συνείδησης, δηλαδή από μια τέτοια ατμόσφαιρα- γεννιέται τώρα η παρασυναγωγή των οπαδών του Αρτεμίου).
«Κύριε,μη εκκλίνης την καρδίαν μου εις λόγους πονηρίας του προφασίζεσθαι προφάσεις εν αμαρτίαις συν ανθρώποις εργαζομένοις την ανομίαν, και ου μη συνδυάσω μετα των εκλεκτών αυτών»(Ψαλμός 140,4).
+Επίσκοπος Αθανάσιος
Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την δημόσια αλληλογραφία μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου Αθανασίου Γιέβτιτς και του πρώην Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρασκοπριζρένης - Κοσσόβου και μετοχίων Συμεών Βιλόβσκι στις παρακάτω διευθύνσεις:

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιόν μας προβάλετε;
Τον Ψευτη;
Βρε ουστ.

Ανώνυμος είπε...

π. Ιωάννη έλεος
Ο π. Συμεών καταδικάστηκε σε ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ, ΑΠΟΣΧΙΜΑΤΙΣΜΟ και ΑΦΟΡΙΣΜΟ.
Τρεις ποινές ;
Και δικάστηκε ερήμην, ενώ βρίσκεται φυλακισμένος στη Θεσσαλονίκη.
Έλεος με την εμπάθεια των Δεσποτάδων.
Αυτό και μόνο δείχνει το ηθικό ποιόν των δικαστών του. Δείχνει το σεβασμό τους στις αρχές της κανονικότητας και νομιμότητας.
Οι κατηγορίες από τέτοιους ανθρώπους μπορεί να είναι αξιόπιστες;
Tέτοιοι άνθρωποι σας εμπνέουν εμπιστοσύνη ότι υπηρετούν την αλήθεια και την δικαιοσύνη;
Θα ήθελα απάντηση.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Τα ίδια αν θυμάμαι καλά έπαθε και ο ιερός Χρυσόστομος.
Κι αυτός από εξορία σε εξορία, με τη βούλα της επίσημης εκκλησίας.

Ο π. Συμεών και ο π.Αρτέμιος κλήθηκαν να σηκώσουν και αυτοί το Σταυρό του μαρτυρίου, όπως έκανε και ο Χριστός,
προδομένοι από όλη τη Σερβική Ιεραρχία.

Ιστολόγιο Αντιπαρακμή