Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

"Ανοιγμα" της τοπικής μας Εκκλησίας

Με επιτυχία ολοκληρώνονται σιγα-σιγά οι εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών στα πλαίσια των "Πρωτοκλητείων 2008".
Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε το "ανοιγμα" της τοπικής μας Εκκλησίας στον Οικουμενικό Θρόνο με την ιστορικής σημασίας πρώτη Πατριαρχική Θ.Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα επι τη συμπληρώσει των 100 χρόνων απο την θεμελίωση του. Οπως επίσης δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε και την συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου.
Αλλά και ολες οι αλλες αναβαθμισμένες και υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις-συναυλίες, ομιλίες, εκθέσεις, ημερίδα κ.λ.π.-δεν ησαν τίποτε αλλο παρά ενα αλλο πολιτιστικό "ανοιγμα" προς την τοπική κοινωνία με ευεργετικές επιπτώσεις στο ηθος και την αξιοπρέπεια του λαού της περιοχής μας.

Πίσω ομως απο τα "ανοίγματα" αυτά, οφείλουμε να ομολογήσουμε, οτι κρύβεται ο ζήλος και το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ.Χρυσοστόμου, για μια ζωντανή εκκλησιαστική ζωή, εξω απο τα καθιερωμένα, που αγκαλιάζει ολους δίχως εσωστρέφειες και με αλλες προοπτικές...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δείτε στο intv.gr
Γιώργος Δελαστίκ : "Το τέλος των Βαλκανίων"
http://intv.gr/site/index.php/video-categories/biblio/123-delastik