Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Στο φως της δημοσιότητος τα Πρακτικά των αποφάσεων περι της κανονικής ευθύνης του Αρτεμίου-Σύντομα και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία

Με ανακοίνωση του το γραφείο τύπου της Ιεράς  Μητροπόλεως Ρασκοπριζρένης, επειδή όπως αναφέρει, διαρκώς προβάλλεται από την σχισματική ομάδα του καθαιρεθέντος Επισκόπου Αρτεμίου ο ισχυρισμός ότι ο καθαιρεθείς Επίσκοπος Αρτέμιος απομακρύνθηκε με ανύπαρκτα και αναπόδεικτα στοιχεία, και ότι είναι θύμα «πολιτικού διωγμού» και ότι οι αποφάσεις του Μαίου και Νοεμβρίου 2010 της Ιεραρχίας είναι «αντικανονικές και αντισυνταγματικές», φέρει στο φως της δημοσιότητος το κείμενο των Πρακτικών περι της κανονικής ευθύνης του Επισκόπου, ενώ σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα και τα σχετικά ντοκουμέντα βασει των οποίων συνετάχθη το ως ανω κείμενο.  

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

π. Ιωάννη,

Η δημοσίευση των πρακτικών της Συνόδου είναι προφανώς πολύ σοβαρό τεκμήριο που όλοι ενδιαφέρονται να ξέρουν.

Αλλά δεν νομίζετε ότι για τους μη Σερβομαθείς είναι άχρηστο το κείμενο που δημοσιεύετε;

Ποια είναι η δυσκολία σας, αφού είστε άριστος γνώστης της Σερβικής γλώσσας, να το μεταφράσετε ή να ζητήσετε από κάποιο που ξέρει Σερβικά να σας το μεταφράσει;

Αν δεν μπορείτε να κάνετε ούτε τη μετάφραση, ούτε να ζητήσετε από άλλο να σας μεταφράσουν τα πρακτικά τουλάχιστον δώστε μας σε περίληψη τα ουσιαστικά στοιχεία των πρακτικών που ανατρέπουν την εκδοχή ότι οι λόγοι της εκθρόνισης και προ παντός της καθαίρεσης του Σεβασμιότατου πρώην Ράσκας δεν είναι πολιτικοί.

Οπως ίσως ξέρετε πολλοί ιδιοκτήτες ιστοσελίδων γράφουν ότι ο Σεβασμιότατος πρώην Ράσκας καθηρέθη λόγω της αντιοικουμενιστικής του δράσης αλλά και για λόγους πολιτικούς.

Προσωπικά υποστήριξα από την αρχή και ακόμη υποστηρίζω ότι είναι εντελώς εσφαλμένη η άποψη ότι ο Σεβασμιότατος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και καθαιρέθηκε αντικανονικά επειδή είναι αντιοικουμενιστής.

Η ισχυρή άποψη που σχημάτισα είναι ότι διώκεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.

Επομένως εμένα κατ' εξοχήν αφορά το σχόλιό σας επειδή ήμουν ο πρώτος και ο πιο διαπρύσιος κήρυκας ότι πολιτικά κίνητρα καθοδηγούν τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα που αφορούν την ομόδοξη Εκκλησία της Σερβίας και το μαρτυρικό Κόσοβο.

Αν τα πρακτικά αποδεικνύουν όπως ισχυρίζεστε το αντίθετο εγώ πρώτος και καλύτερος θέλω να το ξέρω επειδή δική μου πρώτιστα ήταν αυτή η ερμηνεία την οποία και άλλοι ασπάστηκαν σταδιακά είτε επειδή βρήκαν πειστικά τα επιχειρήματα που παρέθεσα είτε επειδή κατέληξαν ανεξάρτητα στα ίδια συμπεράσματα.

Σας παρακαλώ λοιπόν θερμά να μας βοηθήσετε εμάς που δεν μπορούμε να διαβάσουμε Σερβικά να αποκρυσταλλώσουμε την ορθή εικόνα.

Είναι αλήθεια π. Ιωάννη ότι ταχθήκαμε όλοι οι παραδοσιακοί πιστοί με το Σεβασμιότατο πρώην Ράσκας αλλά αυτό δεν το κάναμε κακόπιστα. Ούτε από πρσωποληψία.

Επομένως αν εσείς με τα πρακτικά είστε σε θέση να μας βοηθήσετε να καταλάβουμε ότι κάναμε λάθος να μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι αμέσως θα επανορθώσουμε όποιο λάθος τυχόν κάναμε.

Για να σας βοηθήσω να κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση θα γράψω νέο άρθρο το οποίο θα τιτλιφορώ: ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΘΡΟΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΡΑΣΚΑΣ ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.

Αν εσείς προσκομίσετε αποδείξεις από τα πρακτικά και από άλλες πηγές ότι αυτό δεν είναι αλήθεια να μην έχετε ούτε ένα στο εκατομμύριο αμφιβολίες ότι θα επανορθώσω δημόσια το τυχόν λάθος.

Την αλήθεια και μόνη υπηρετούμε και αν τυχόν γράφουμε πράγματα που δεν είναι αληθή αυτό οφείλεται όχι σε εμπάθεια, όχι σε προσωποληψία, αλλά σε έλλειψη πληροφοριών που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Σας παρακαλώ λοιπόν να μας βοηθήσετε να μάθουμε την αλήθεια και αν εσείς προσκομίσετε αποδείξεις από τα πρακτικά ότι η διάγνωση των αιτίων που οδήγησαν στην αντικανονική εκθρόνιση και εν συνεχέια καθαίρεση του Σεβασμιότατου κ. Αρτέμιου σας υπόσχομαι με κάθε ειλικρίνεια και εντιμότητα ότι θα επανορθωσω αμέσως και ότι δημόσια θα αποκαλύψω την αλήθεια.