Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ο Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

Το διπλό μήνυμα για το διεθνή εορτασμό των 2.500 χρόνων από τα Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.) και την καλή υγεία και την μακροβιότητα που χαρίζει στους ανθρώπους η άθληση, μετέφερε στην Αθήνα ο Γερμανός πρωταθλητής των υπεραποστάσεων Γιούργκεν Μένελ.
Για το εγχείρημά του να τρέξει από το Στρασβούργο στην Αθήνα καλύπτοντας διαδρομή 2.200 χλμ χρειάστηκαν 30 ημέρες (ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου και τον ξεπροβόδισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ράινερ Βίλαντ), κάτι που σημαίνει ότι καθημερινά κάλυπτε κατά μέσο όρο απόσταση μεγαλύτερη των 73 χλμ.
Τον Γιούργκεν Μένελ, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο Παναθηναϊκό στάδιο ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, που μίλησε με θερμά λόγια για την προσπάθειά του.
Παρών στη λιτή εκδήλωση ήταν ακόμη ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Πρέσβης και ο πρόξενος της Γερμανίας στην Αθήνα, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος που βράβευσε και αυτός το Γερμανό δρομέα για το επίτευγμά του, ενώ κότινο ελιάς μετέφερε από την Κρήτη ο Δήμαρχος Κολυμπαρίου Πολυχρόνης Πολυχρονίδης με τον οποίο στεφάνωσε τον Μένελ.
Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο επίτευγμα του 50χρονου Γερμανού πρωταθλητή και τη σημασία της προσπάθειάς του, ο οποίος με τα σειρά του είπε ότι με το εγχείρημά του θέλησε να τονίσει την άμεση σχέση αθλητισμού και υγείας για τον άνθρωπο. Ταυτόχρονα όμως και να υπενθυμίσει σε όλους την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα, χωρίς την οποία, σύμφωνα και με δήλωση του Ράινερ Βίλαντ «δεν θα βιώναμε την ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία».
«Το συμβολικό αυτό εγχείρημα του Γερμανού αθλητή έχει τεράστια σημασία. Τα 2.220 χλμ διαδρομής που κάλυψε είναι 50 Μαραθώνιοι μαζί. Το εγχείρημά του δείχνει τη δύναμη του ανθρώπου που εμπνέεται από τις αξίες του Μαραθωνίου», δήλωσε ο κ Γερουλάνος για το επίτευγμα του Γιούργκεν Μένελ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: