Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Απηλλάγη οριστικώς των καθηκόντων του ο Μητροπολίτης Ρασκοπριζρένης Αρτέμιος

Η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας οριστικώς απάλλαξε τον Σεβαμιώτατο κ.κ.Αρτέμιο των καθηκόντων της διοικήσεως της Ιερας Μητροπόλεως Ρασκοπριζρένης-Κοσσόβου και Μετοχίων.
Ο  μεχρι τώρα Τοποτηρητής της Μητροπόλεως κ.Αθανάσιος υπέβαλλε την παραίτηση του, αλλά κατόπιν παρακλήσεως του Μακαριωτάτου Πατριάρχη και της Συνόδου απεδέχθη να παραμείνει στα καθήκοντα του μεχρι της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Ρασκοπριζρένης η του νέου Τοποτηρητή.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας οι Μητροπολίτες Ειρηναίος και Αμφιλόχιος κατέθεσαν πολύ σοβαρά στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν οτι –εκτός των οικονομικών ατασθαλιών- ο Επίσκοπος Αρτέμιος προετοίμαζε σχίσμα μέσα στους κόλπους της Ορθοδόξου Σερβικής Εκκλησίας.
Ο Επίσκοπος Αρτέμιος Ραντοσάβλιεβιτς γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του ετους 1935 στο χωριό Λέλιτς κοντά στο Βάλιεβο. 
Μετα την αποφοίτηση του από την Ιερατική Σχολή χειροτονήθηκε μοναχός στις 20 Νοεμβρίου του 1960. Ακολούθως εφοίτησε στην Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές  σπουδές του στην Αθήνα με την διαδακτορική του διατριβή: 
«Το μυστήριο της σωτηρίας κατά τον Αγιο Μάξιμο τον Ομολογητή». 
Εν συνεχεία απεσσύρθη στο Μοναστήρι Crna Reka για 13 χρόνια. 
Εξελέγη Μητροπολίτης Ρασκοπριζρένης το Μάιο του 1991.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

π. Ιωάννη, επειδή γνωρίζετε σερβικά. Σας παρακαλώ ενημερώστε μας με ποια κατηγορία, με ποια δικασία (ανάκριση, α΄βάθμια και β΄βαθμια απόφαση) και με βάση ποιους κανόνες καταδικάστηκε ο Αρτέμιος ;
Κάτι δε μου μυρίζει καλά, πολύ συνοπτικές διαδικασίες υπήρξαν !
Δεν είναι ύποπτο ;