Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτασε η Εξω Αγυια τον Αγιο Ιωακείμ Νοτενών


Με ξεχωριστή λαμπρότητα και μεγαλοπρεπεια και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορταστηκε στην Εξω Αγυιά η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Ιωακείμ του Θεοφόρου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Νοτενών.
Την Δευτέρα το απόγευμα 2-7-2012 στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στην Λιτανευση της Ιεράς Εικόνος του Οσίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ.Χρυσόστομος, ο οποίος και κήρυξε τον Θ.Λόγο.
Την Τρίτη 3-7-2012, ανήμερα της εορτής, στην Πανηγυρική Θ.Λειτουργία ιερούργησε και ομίλησε ο Προιστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Πατρων, Αρχιμ.π.Αμβρόσιος Γκουρβέλος.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην θαυμαστή βιοτή και πολιτεία του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών.Επηνεσε την προσπάθεια που καταβάλλουν ο Εφημέριος π.Ιωάννης Νικόπουλος και το περι αυτόν Εκκλησιαστικο Συμβούλιο, τα Μέλη της Επιτροπής Ανεγέρσεως και της Ερανικής Επιτροπής καθώς και οι κάτοικοι της εγγύς και ευρυτέρας περιοχής.Τέλος ευχήθηκε όπως σύντομα προχωρήσουν οι εργασίες του μεγαλεπήβολου αυτού εργου, ενώ επισήμανε ότι είναι ζήτημα χρόνου η αναγνώριση της Ενορίας από τα αρμόδια οργανα της πολιτείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Λιτανείας οι ενορίτες με δάκρυα στα μάτια, με ανοικτές τις πόρτες και θυμιατά στα χερια ανέμεναν τη διέλευση της Ιερας Εικόνος που συνόδευαν ο Σεβασμιώτατος οι Ιερείς και ο ευσεβής λαός του Θεού.
Της λιτανευτικής πομπής προπορευετο η Μπάντα του Δήμου Πατρεων και το Σωμα των «Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: