Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ολοκληρώθηκε η Α φάση της ανέγερσης του Νέου Ενοριακού Ιερού Ναού του οσίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς Πατρών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την λειτουργία του Νέου Ενοριακού Ιερού Ναού του Οσίου Ιωακείμ στην Εξω Αγυιά.
Με ταχύτατους ρυθμούς και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την θεμελίωση (5-4-2009) του Νεου Ενοριακού Ιερού Ναού του Οσίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς ολοκληρώθηκαν οι οικοδομικές εργασίες στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού που καταλαμβάνει εκταση 320 τ.μ.(Συνολική εκταση της διωρόφου οικοδομής 640 τ.μ.).








  
 Ακολουθεί η κατασκευή  του τέμπλου και των εικόνων ενώ εχει δοθεί παραγγελία για τα επιπλα του Ναού.
Τα Μέλη της Ερανικής Επιτροπής και του Συλλόγου «Φίλων Αγ.Ιωακείμ» αισιοδοξούν ότι μέχρι τις 20 Μαρτίου θα εχουν ολοκληρωθεί ολες οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να λειτουργήσει ο Νεος Ιερός Ναός.




Σ’ αυτή την σταδιακή και σύντομη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Οσίου Ιωακείμ αποφασιστικό ρόλο επαιξε αφ’ ενός μεν ο ζήλος και η αγάπη προς το πρόσωπο του Οσίου Πατρός ημων Ιωακείμ του Νεου του Θεφόρου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου , αφ’ ετέρου δε ο ζήλος, η αγωνιστικότητα και η αυτοθυσία ολων των Μελών της Ερανικής Επιτροπής και του Συλλόγου Φίλων του Αγ.Ιωακείμ.
Ιδιαιτέρως πρέπει να τονιστεί η προσφορά ολου του  ευσεβούς λαου της καθ’ ημας Ιεράς Μητροπόλεως. Ολες οι Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επισκόπου και συμμετείχαν  στους αλλεπάλληλους εράνους που διεξήχθησαν.





 Η συγκινητική και γενναιόδωρη αυτή  ανταπόκριση του λαού μας αποδεικνύει τη ζωντανή πίστη μας, το μέγεθος της ελληνορθοδοξης κληρονομιάς μας και το ηθος και την ευγένεια αυτού του Λαού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: