Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Μια νέα εκπληξη!

Ο Επίσκοπος Νύσσης κ.κ. Ειρηναίος Γκαβρίλοβιτς είναι ο νέος Πατριάρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας.
Στις 14.15 χθές το μεσημέρι οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ναού του Βελιγραδίου εσημαναν την εκλογή του 45ου Πατριάρχη Σερβίας.

Η Αγία Αρχιερατική Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εξέλεξε τον νέο Αρχιεπίσκοπο Πεκίου, Μητροπολίτη Βελιγραδίου και Καρλοβακίου και Πατριάρχη των Σέρβων κ.κ. Ειρηναίο με κλήρο.

Νωρίτερα και μετα από τρεις γυ
ρους ψηφοφορίας εξελέγησαν τρεις υποψήφιοι: ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιος Ράντοβιτς, ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος Μπούλοβιτς και ο επίσκοπος Νύσσης Ειρηναίος.
Οι δύο πρώτοι, καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Βελιγραδίου, ελληνομαθείς, γνωστοί μεγάλοι θεολόγοι και πνευματικα παιδιά του πατρός Ιουστίνου Πόποβιτς ήταν οι επικρατέστεροι για τη νίκη.

Όμως και αυτή τη φορά εγινε η εκπληξη όταν από τον επι του Ευαγγελίου φάκελο, ο Ηγούμενος Γαβριήλ ανέσυρε το ονομα του ογδοντάχρονου Νέου 45ου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ.Ειρηναίου.

Στην εκλογική σύνοδο συμμετείχαν 45 Μητροπολίτες και Επίσκοποι.
Αμέσως μετα την εκλογή του ο Νέος Πατριάρχης των Σέρβων κ.κ.Ειρηναίος δήλωσε ότι η εκλογή του ηταν θεία ευδοκία και ευδοκία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου και ότι θα εργαστεί στον αγρό του Κυρίου σε συνεργασία με ολους τους Επισκόπους της Σερβικής Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: