Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας τα αποκαλυπτήρια Μνημείου του π. Χαρίτωνος Πνευματικάκι , στο Παλαιλώνι Χανίων

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα 21 Αυγούστου σ’ ένα μικρό χωριό του Δήμου Βάμου, στο Παλαιλώνι Αποκορώνου, γενέτειρα του π.Χαρίτωνος Πνευματικάκι.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια Μνημείου του π.Χαρίτωνος, στον προάυλειο χώρο του Ι.Ν.Αγίου Χαραλάμπους.


Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, ο Ιεραποστολικός Σύλλογος Πατρών ο «Πρωτόκλητος», ο Δήμος Βάμου, και η οικογένεια Μποτωνάκη.


Εκτός από τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.Θεόδωρο Β, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ο Πρώην Πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, οι Βουλευτές των Χανίων κ.κ. Μ. Βολουδάκης, Σ. Νικηφοράκης και Μ. Σκουλάκης, η Αντινομάρχης Χανίων Φ. Παπαμαρκάκη, ο Δήμαρχος Χανίων Κυριάκος Βιρβιδάκης και πολλοί αλλοι εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ο Προεδρος του "Πρωτοκλήτου" κ.Νικος Σίμος με τον π. Θεολόγο

Επίσης το «παρών» εδωσαν τα μέλη και οι φίλοι του «Πρωτοκλήτου» από την Πάτρα (ένα λεωφορείο), πνευματικά παιδιά του π.Χαρίτωνος από την Αφρική και πλήθος κόσμου.

Μετά τους χαιρετισμούς και τις ομιλίες πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της ανάγλυφης παράστασης, εργο του πατρινού Γλύπτη κ. Ευσταθίου Λεοντή, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.Θεόδωρο Β.


Απλός, φιλικός, στοργικός ο Μακαριώτατος....

Στη συνέχεια οι συγγενείς του π.Χαρίτωνος υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη στο πατρικό του σπίτι, που ευρίσκεται ακριβώς απένατι από την Εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, που εγινε η τελετή.

Το σπίτι που γεννήθηκε ο π.Χαρίτων πριν απο 100 χρόνια

Τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείπνο και παραδοσιακούς κρητικού χορούς στο κέντρο «Liberta».


Δεν υπάρχουν σχόλια: