Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ-ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ


Μεσα στην απελπισια των καιρων, λογω της πανδημιας και της γενικωτερης παγκοσμιας κρισης, ερχεται η γιορτη του Ευαγγελισμου και μας φερνει μια ευχαριστη ειδηση, ενα καλο μηνυμα!

Καθε ανθρωπος αναλογα με τις αναγκες του, τους ποθους του και την κοσμοθεωρια του περιμενει την ευ+αγγελια, τη καλη ειδηση, το χαρμοσυνο μηνυμα για να τον βγαλει απο το προσωπικο του αδιεξοδο. Και τα αδιεξοδα της εποχης μας ειναι μεγαλα: Ανεργια, φτωχεια, ασθενεια, χρεη, αποτυχιες διαφορες, δοκιμασιες...

Ομως ολες οι καλες ειδησεις, οσο και αν ανακουφιζουν τον ανθρωπο ειναι μικρες, προσκαιρες...Πισω απο τα ευχαριστα νεα του κοσμου τουτου, βρισκεται κατι που ολα τα ακυρωνει και τα εκμηδενιζει. Και αυτο ειναι ο θανατος! Και πισω απο το θανατο κρυβεται η κτιστοτητα, η τρεπτοτητα, η αδυναμια του ανθρωπου να ζησει την Οντως Ζωη. Γι΄αυτο και οι δοκιμασιες, οι θλιψεις, οι στενοχωριες, οι ταλαιπωριες της ζωης.

Ποιος κατορθωσε να νικησει το θανατο και να ευαγγελιστει τη Ζωη; Ο Υιος του Θεου, που σημερα γινεται και Υιος της Παρθενου. Να λοιπον γιατι σημερα, η ημερα του Ευαγγελισμου ειναι η ημερα του μεγαλύτερου ευαγγελιου. Ειναι η ημερα που "Αγγελος πρωτοστατης επεμφθη ειπειν τη Θεοτοκω το Χαιρε". Χαρας ευαγγελια, γιατι θα γεννηθει ο Χριστος που θα νικησει το θανατο και την αιτια του θανατου!

Αυτη η χαρμοσυνη ειδηση ερχεται να με ξεσηκωσει προσωπικα. Ηλθε η στιγμη που περιμενα. Η προσωπικη μου περιπετεια τελειωνει. Ολα αλλαζουν με το Χριστο! Στην απολυτη απογνωση ερχεται η εκπληξη, το θαυμα. Εχουμε καλα νεα! Αυτο μας λεει η γιορτη του Ευαγγελισμου.

Για να μπουν ομως τα καλα νεα στη ζωη μου, χρειαζεται να πω με τολμη το "ναι", να δωσω τη συγκαταθεση μου και να αναλαβω ελευθερα την ευθυνη μου. Στην πρωτοβουλια αυτη του Θεου, να πω, ναι εδω ειμαι, δεχομαι το φως, αποδεχομαι το Ευαγγελιο, την καλη ειδηση, τη σωτηρια ειδηση, οπως ακριβως εκανε και η Παναγια μας: "Ιδου η δουλη Κυριου γενοιτο μοι κατα το ρημα σου"! Και τοτε αμεσως θα διαλυθει το σκοταδι μεσα μου και θα ανατειλει το φως το αληθινο πού "φωτιζει και αγιαζει παντα ανθρωπον ερχομενον εις τον κοσμον. Αμην!

Πρωτοπρεσβυτερος
π.Ιωαννης Νικοπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: