Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Λαμπρός ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ι.Ν.Οσίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η Εξω Αγυιά τίμησε την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου στον Νέο Ενοριακό Ιερό Ναό του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών. Εκατοντάδες πιστοί με σεβασμό και ελπίδα, προσήλθαν ευλαβικά για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο της Θεοτόκου, αναζητώντας παρηγοριά, δύναμη και στήριξη από τη Παναγία.


Την παραμονή τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής απο τον π.Ιωάννη, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως αναφερόμενος εκτενώς στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Παναγίας καθώς και στο νόημα και τη σημασία της μεγάλης αυτής εορτής της Ορθοδοξίας μας.









Εν συνεχεία, κλήρος και λαός απέδωσαν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου ενω με υποδειγματική τάξη πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους της Εξω Αγυιάς, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ιερουργησε ο π.Ιωάννης εν μεσω πληθούσης Εκκλησίας, εκατοντάδων πιστών που με πίστη, ευλάβεια και σεβασμό προς το πρόσωπο της Παναγίας μας, προσήλθαν για να τιμήσουν τη Μητέρα όλων μας, την Παναγία μας και να διαδηλώσουν τη πίστη τους στο πρόσωπο της Μητέρας του Θεανθρώπου, και να την παρακαλέσουν να μεσολαβήσει στον Υιό της για τη σωτηρία της ψυχής τους.Μετα την Θ.Λειτουργία παρατέθηκε μικρή δεξίωση στο αρχονταρίκι του Ναού μας και αντηλλαγησαν ευχές μεταξύ των μελών της Εκκλησιαστικής μας Κοινότητος.




Δεν υπάρχουν σχόλια: