Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Συγκλονιστική η παρουσία του ευσεβούς λαού τα Θεοφανεια στον Ιερό Ναό Οσίου Ιωακείμ Εξω Αγυιάς Πατρών



“Εν Ιορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε, η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις· του γὰρ Γεννήτορος η φωνὴ προσεμαρτύρει σοι, αγαπητὸν σε Υιὸν ονομάζουσα· καὶ τὸ Πνευμα εν ειδει περιστερας, εβεβαίου του λόγου τὸ ασφαλές. Ο επιφανεὶς Χριστὲ ο Θεός, καὶ τὸν κόσμον φωτίσας δόξα σοι”.


“Επεφάνης σήμερον τη οικουμένῃ, καὶ τὸ φως σου Κύριε, εσημειώθη εφ᾽ ημας, εν επιγνώσει υμνουντας σε· Ηλθες εφάνης τὸ Φως τὸ απρόσιτον”.



Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, εορτάσθηκαν τα Άγια Θεοφανεια στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωακειμ Εξω Αγυιας.Το πρωί τελέσθηκε Ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου μεσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα. Εν συνεχεία πανω σε ενα καλαισθητο και ειδικα διαμορφωμένο παταρι τελεστηκε ο Μέγας Αγιασμός των υδατων.
Απο πολυ ενωρίς πλήθος κόσμου συνέρρεε στον Ιερό Ναό μας με αποτέλεσμα την ωρα του Αγιασμου των υδάτων να εχει σχηματισθεί μια μεγάλη λαοθάλασσα. Συγκλονιστική ηταν η παρουσία του ευσεβους λαου της Αγυιάς. Πλήθος πιστών εν Χριστώ αδελφων μας απο την Εκκλησιαστικη μας Κοινότητα και την ευρυτερη περιοχή εδωσε το παρόν στον εορτασμό της Μεγαλης Δεσποτικής εορτής των Αγίων Θεοφανείων, με υποδειγματική ταξη, ευλαβεια, σεβασμό και κατανυξη. Ο π.Ιωάννης αφου ευχαρίστησε τον λαό του Θεού για τη στήριξη και ενίσχυση του εργου της ανέγερσης του Ιερού Ναού ευχήθηκε τα δεοντα τονίζοντας τη θεολογική σημασία της Εορτής για τη ζωή μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: