Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Λαμπρές οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Σερβία ( Beograd - Nis - Podgorica ), για τα 1.700 χρόνια από την υπογραφή του Διατάγματος των Μεδιολάνων

Λαμπρή Δοξολογία στο Βελιγράδι
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013,
Την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 1.700 ετών από την υπογραφή του Διατάγματος των Μεδιολάνων σηματοδότησε η πανηγυρική δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.



Στην πρωτεύουσα της Σερβίας βρίσκονται από την Παρασκευή όλοι οι Ορθόδοξοι προκαθήμενοι, αλλά και εκπρόσωποι Εκκλησιών, δίνοντας πανηγυρικό τόνο στις εορταστικές εκδηλώσεις. Στη δοξολογία παρέστησαν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος, οι Αρχιεπίσκοποι Κύπρου Χρυσόστομος, Αθηνών Ιερώνυμος, Αλβανίας  Αναστάσιος, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας Σάββας και εκπρόσωποι άλλων Ορθοδόξων  Εκκλησιών.






Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξήρε το έργο του Πατριάρχη Σερβίας, αλλά και το φρόνημα του συνόλου του σερβικού λαού για τις δοκιμασίες που έχει περάσει και υπομείνει στωικά στο διάβα του ιστορικού χρόνου. Στην αντιφώνηση του ο Πατριάρχης Σερβίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία των Ορθόδοξων προκαθημένων στο Βελιγράδι, αλλά και εκπροσώπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και άλλων χριστιανικών κοινοτήτων και το μήνυμα που αυτή η κίνηση στέλνει σε όλο τον χριστιανικό κόσμο.
Μετά την πανηγυρική Δοξολογία οι Ορθόδοξοι προκαθήμενοι επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς. ( Πηγή : Amen.gr  - Πύλη Εκ-κλησιαστικων Ειδήσεων )





Δεν υπάρχουν σχόλια: